HomeLajmeSa pushim në ditë i duhet zemrës për të qenë e shëndetshme?

Sa pushim në ditë i duhet zemrës për të qenë e shëndetshme?

 Në mënyrë që trupi të punojë me kapacitet të plotë, ai ka nevojë për pushim.

Me kalimin e moshës rriten përgjegjësitë në jetën e njeriut dhe zvogëlohet numri i orëve të mbetura për të fjetur. Megjithatë, është e nevojshme që me kohë të krijohen zakone të shëndetshme, sepse trupi mësohet me një numër të caktuar orëve që nevojiten për të fjetur dhe nëse nuk keni fjetur mjaftueshëm, trupi do t’ju kujtojë këtë.

 

Adoleshentët kanë nevojë për 8 deri në 10 orë Vajzat adoleshente dhe nxënësit e shkollave të mesme kanë nevojë mesatarisht nga tetë deri në 10 orë gjumë, por nuk do të humbasin asgjë nëse humbasin një orë pak a shumë.

Përdorimi i vazhdueshëm i celularëve dhe i internetit mund të zvogëlojë aftësinë e trupit për të rënë në gjumë cilësor dhe të mirë, ndaj është e rëndësishme të fikni të gjitha pajisjet elektrike në dhomë një orë para se të shkoni në shtrat.

Gjatë kësaj periudhe ata studiojnë, janë aktivë në shoqëri, gjë që ndikon në gjumin. Ai vërtetoi shkencërisht se është shumë më mirë të shkosh në shtrat herët sesa të studiosh vonë natën, edhe nëse dikush është një buf nate.

Personat nga mosha 18 deri në 25 vjeç kanë nevojë për 7 deri në 9 orë gjumë

Një sondazh i kryer në Australi zbuloi se 70 për qind e njerëzve mendojnë se disponimi dhe aktivitetet e tyre të përditshme lidhen me mungesën e gjumit.

Njerëzit që studiojnë ose punojnë, nga mosha 18 deri në 25 vjeç, duhet të flenë shtatë deri në nëntë orë.

Nuk rekomandohet të ekspozoheni ndaj dritës së fortë dhe të bëni një bisedë serioze përpara se të shkoni në shtrat. Gjithashtu duhet të reduktoni sasinë e kafeinës pas drekës, sepse kafeja qëndron në trupin tonë për orë të tëra.

Njerëzit e moshës 25 deri në 50 vjeç duhet të flenë nga 7 deri në 9 orë

Njerëzit e moshës 25 deri në 50 vjeç duhet të flenë shtatë deri në nëntë orë në ditë. Ekspertët paralajmërojnë se pavarësisht nga punët dhe përgjegjësitë që mbajnë fëmijët, nënat duhet të gjejnë një mënyrë për të bërë gjumë cilësor. Përkundrazi, ata mund të dëmtojnë shëndetin e tyre, të shtojnë peshë dhe mungesa e gjumit mund të ndikojë në imunitetin e tyre.

Pas 50 vjetësh, keni nevojë për të paktën 7 orë gjumë

Gratë mbi 50 vjeç mund të qëndrojnë të shëndetshme dhe të pushojnë me shtatë ose tetë orë gjumë. Edhe meshkujt.

Mungesa e gjumit mund të shkaktojë probleme të shumta.

Studimet kanë treguar se mungesa kronike e gjumit është e lidhur ngushtë me depresionin, ndryshimet e lëkurës ose ndonjë problem të lëkurës, sepse lëkura rigjenerohet vetë gjatë gjumit. Gjumi i rregullt dhe cilësor mund të sigurojë produktivitet, më shumë energji dhe në përgjithësi të kontribuojë në shëndetin e trupit dhe të zemrës si organi që inicon këtë mekanizëm.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments