HomeLajmeKur nis plakja e trurit dhe humbja e kujtesës?

Kur nis plakja e trurit dhe humbja e kujtesës?

 Kalimi i kohës në mënyrë të pashmangshme do të ndikojë në kujtesë.

Megjithatë, shenja e parë që truri po fillon të plaket do të jetë ngadalësimi i të menduarit.

Shpejtësia e përpunimit të informacionit, kujtesa afatshkurtër dhe aftësia e arsyetimit janë tri fusha të funksionimit kognitiv që do të përjetojnë konsumimin normal gjatë kalimit të kohës, ndryshe nga njohuritë e përgjithshme dhe fjalori.

Ecuria e rënies njohëse, megjithatë, nuk është e njëjtë për të gjithë, me gjenet dhe mënyrën e jetesës që luajnë një rol.

Siç tregojnë të dhënat shkencore, sfondi gjenetik mund të përbëjë 24% të ndryshimeve që ndodhin në funksionin kognitiv gjatë jetës sonë.

Pra, kur fillon vonesa e të menduarit?

Një studim i fundit i botuar në “Nature Human Behaviour” arriti në përfundimin se shpejtësitë e reagimit në procedurat e thjeshta të vendimmarrjes fillojnë të bien në moshën 20 vjeçare, për shkak të ndryshimeve funksionale, siç është intensiteti.

Shpejtësia e mendimit mbetet e lartë deri në 60-vjeç.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments